Ledereen in beweging dankzij Gentse beweegzoeker

Persartikel

Dankzij de beweegzoeker van de stad Gent krijg je in een oogopslag alle beweeg- en sportmogelijkheden die er zijn in de stad. Iedereen vindt wel iets dat op zijn of haar lijf is geschreven: van laagdrempelige activiteiten tot meer intensieve sporten.
Als zorg- of hulpverlener kan de beweegzoeker voor jou erg nuttig zijn:

Gebruik de beweegzoeker als tool om je patiënten/cliënten snel enkele concrete beweegsuggesties te doen, ook als dat niet de hoofdreden is waarom ze bij jou komen. Er zijn heel wat activiteiten waarbij geen conditie of voorbereiding gevraagd wordt.

Maak de beweegzoeker bekend onder jouw patiënten/cliënten zodat ze er zelf mee aan de slag kunnen.

Er zijn verschillende mogelijkheden:

Print een A4-Flyer (in bijlage in PDF-formaat en hieronder in PNG-formaat) en hang hem op. Of gebruik hem digitaal op een infoscherm.         

Gebruik een kort artikel (in bijlage) in je infoblaadje, op je website,…

Tot slot: heeft je patiënt/cliënt een extra duwtje nodig en volstaat de beweegzoeker niet?
Denk dan eens aan het project ‘Bewegen op Verwijzing’ (BOV): dankzij dit project verwijst de huisarts de patiënt door naar een Bewegen op Verwijzing-coach en stellen ze samen een haalbaar beweegplan op. Andere zorg- en hulpverleners kunnen burgers mee motiveren. Ook Bewegen op Verwijzing is speciaal ontwikkeld voor mensen die zelf moeilijk in beweging komen. Vanaf nu dus geen excuus meer om niét over beweging te praten met je patiënt/cliënt. Samen krijgen we iedere Gentenaar in beweging!

Wens je nog bijkomende info? Contacteer dan LMN Regio Gent, Eline Beddeleem (09 335 24 83 of eline.beddeleem@hvg.be).

Lees meer (source link)

Pagina delen: